Minden kategória
EN

Hírek & Blog

Főoldal>Hírek & Blog

A motor alapjárati rezgésének és remegésének okai és megoldásai

Idő: 2021-10-15 Találatok: 29

A járműhasználati idő és a futásteljesítmény növekedésével fokozatosan megjelentek a nagy- és kisautók problémái, mint az alapjárati remegés, a gyorsulási rezgés, a forró autók jitter és egyéb problémák. Tehát mi történik az autó remegésével, a gyújtógyertyán kívül, milyen egyéb okokat okozhat?


A motor mechanikai alkatrészei által okozott rezgés

A motor működés közben tovább kopik, a henger belső fala és a dugattyú közötti hézag megnő, de az egyes hengerek kopásának mértéke nem feltétlenül azonos. Hidegindítási állapotban az olajkenő hatás gyenge, a henger és a dugattyú A rés kiszivároghat a magas hőmérsékletű gáz egy része, és ezzel egyidejűleg a henger instabillá válik, a teljesítmény is csökken bizonyos mértékig, és az ellenőrzési és karbantartási költségek is viszonylag magasak.


A vízhőmérséklet-érzékelő rendellenes

Azt, hogy a motor jól jár-e vagy sem, általában a vízhőmérséklet-érzékelő határozza meg. Ha az érzékelő információit helytelenül továbbítják (általában a továbbított információ hőmérséklet és a valós külső hőmérséklet közötti nagy különbségben nyilvánul meg), a motor befecskendező szelepe rendellenes üzemanyag-befecskendezési és rezgési problémákat okoz. Ez elkerülhetetlen.


Rendellenes üzemanyag-ellátó rendszer

Üzemanyag-szivattyú: A funkció nagynyomású üzemanyagot juttat az üzemanyag-elosztó csőbe, így biztosítva a folyamatos üzemanyag-ellátást az üzemanyag-befecskendező fúvókához. Ha az üzemanyag-szivattyú meghibásodik, az olajnyomás ingadozást okoz, ami a motor egyenetlen működését okozza. Ennek a problémának az ellenőrzése elsősorban az üzemanyag-nyomásmérőn múlik. Az észlelési folyamat során csatlakoztassa az üzemanyag nyomásmérőt az üzemanyag-elosztó csőhöz, járassa a motort alapjáraton, és figyelje meg a nyomásértéket. Az értékváltozás alapján előzetesen meg lehet ítélni, hogy az üzemanyag-ellátó rendszerben van-e probléma.

Az üzemanyag-befecskendezési nyomás meghatározásakor az üzemanyagnyomás közvetlenül befolyásolja a befecskendezett üzemanyag mennyiségét, valamint a kevert gáz koncentrációját. Az üzemanyagtartálynak van egy csatornája is, amely az aktívszén-tartályhoz csatlakozik az üzemanyaggőz elnyelésére. A mágnesszelep vezérlésén keresztül az üzemanyaggőz gázvezetékbe jutása is befolyásolja a keverék koncentrációját.

Üzemanyag-befecskendező: A használatok számának növekedésével az üzemanyag-befecskendezők eltömődhetnek vagy szivároghatnak. A helyes vezetési szokások megtartása csökkentheti a szénlerakódásokat. Ha probléma van egy bizonyos henger befecskendezőjével, az egyes hengerek kimenete inkonzisztens lesz, ami rezgést eredményez. Az üzemanyag-befecskendező fúvókát tisztán kell tartani, és szükség esetén rendszeresen tisztítani vagy cserélni kell, hogy az üzemanyag-befecskendezés során jó porlasztási állapotot biztosítsunk. Az üzemanyag-befecskendezők minőségének megítéléséhez a karbantartó szakembereknek következtetéseket kell levonniuk a próbapadon keresztül. A szokásos módszer az "üzemanyag elzárása".


Rendellenes gyújtásrendszer


Gyújtótekercs: Biztosítson energiát a gyújtógyertyának a szikrák generálásához. Ha probléma van a gyújtótekerccsel, az közvetlenül befolyásolja a gyújtás minőségét, ami nagy mennyiségű szénlerakódást eredményez, ami nagy sebességű munkakörülmények között súlyosabb lesz. Az ECU ezen a helyen egy kopogásérzékelőn keresztül figyeli a gyújtásrendszer működési állapotát.

A professzionális karbantartó személyzet az ECU segítségével meghatározhatja a rendellenesség konkrét helyét. Üzem közben a gyújtótekercs beszerelésekor ügyeljen annak tömítettségére, és a tekercs alatti levegőt tisztán kell leereszteni, különben a melegítés utáni gáz tágulása a gyújtótekercs kipattanását okozza, amitől a motor tönkremegy. ráz.

Gyújtógyertya: A jármű hidegindításakor az elégtelen belső hőmérséklet miatt az olaj kenő hatása korlátozott, és az ellenállás viszonylag nagy lesz. Több üzemanyag-befecskendezésre van szüksége a teljesítményigény biztosítása érdekében. Ezért nagyon fontos a gyújtógyertya gyújtási távolsága. Minél nagyobb a rés, annál kisebb az energia.

Mivel a kevert gáz porlasztó hatása alacsony hőmérsékleten nem jó, a motor gyújtásának elindításához szükséges energia magas. Ha a motor hosszú ideig működik, a gyújtógyertya gyújtási távolsága fokozatosan növekszik, de az ECU ebben a helyzetben nem tudja észlelni a problémát. Tartsa meg az előző üzemállapotot, így egy bizonyos henger teljesítménye csökken, és a motor remegni fog.

Előző: A WH SENSOR a kotrógép/rakodó/traktor/teherautó érzékelő és kapcsoló megoldására összpontosít, decemberben promóciós termék, fojtószelep helyzetérzékelő 266-1466 Caterpillar kotrógépekhez.

Következő : Mi a különbség a CNC megmunkálás és a hagyományos megmunkálás között?